Koulu Oy

Posted by: Jukka Michelsson 10 years, 9 months ago

(0 comments)

Kuvittele, että olet ensimmäistä päivää uudessa firmassa töissä. Olet innokas aloittamaan ja näyttämään taitosi sekä oppimaan uusia taitoja.

Ensimmäisenä päivänä sinulle annetaan työtehtäväsi: Toimit kuudessa eri projektissa samanaikaisesti. Jokaista projektia työstetään tasan tunti kerrallaan, kunnes kello soi ja projekti vaihtuu vaikka työt olisivat juuri päässeet hyvään vauhtiin. Kellon noudattaminen on prioriteetti numero yksi, vaikkakin töiden laiminlyömisestä seuraa rangaistus.

Välissä on viiden minuutin tauko, jolloinka kaikkien on poistuttava projektihuoneistaan firman käytäville odottamaan seuraavan tunnin alkua. Ulos ei saa mennä paitsi puolen tunnin mittaisella tauolla ruokalassa tapahtuvan ruokailun jälkeen, jolloinka ulos onkin pakko mennä.

Firman työntekijät ovat kirjavaa porukkaa: Ketään ei ole rekrytoitu osaamisen eikä motivaation, vaan pelkästään asuinpaikan ja iän perusteella. Työntekijöillä ei ole mitään yhdistävää tekijää, kuten tavallisessa firmassa saman alan osaaminen ja motivaatio, vaan monet jopa avoimesti ilmaisevat vihaavansa koko työtä. Työt tahditetaan kaikkein äänekkäimmin turhautuneisuuttaan ilmaiseville sopivaksi.

Hyvänä puolena firmassa on se, ettei sieltä voi saada potkuja. Toisaalta sieltä ei myöskään irtisanoutua. Jos kuitenkin yksikin projektisi jää jälkeen aikataulusta voit joutua viettämään firmassa ylimääräisen vuoden.

Koska kaikki ovat töissä saman firman eri toimipisteissä vallitsee kaikkialla yksimielisyys siitä, että firman lakkauttaminen johtaisi täydelliseen työttömyyteen ja kurjuuteen.

Perheesi odottaa sinulta menestymistä kaikissa projekteissa, joten joudut työstämään työasioita illalla kotonasi saavuttaaksesi ne tavoitteet, mitä tuntirytmitetty työskentely-ympäristö ei mahdollista saavuttaa työaikana.

Jos onnistut säilyttämään motivaatiosi tässä ympäristössä yhdeksän tai kaksitoista vuotta sinut heitetään uuteen maailmaan, missä sinulta odotetaan täysin eri asioita kuin mihin entinen työkokemuksesi sinut on valmentanut. Yhtäkkiä sinulta vaaditaan pitkäjänteistä keskittymistä, oma-aloitteisuutta ja - mikä pahinta - valtava määrä taitoja joita edellisessä työssäsi et oppinut.